Angliában megtiltják a hat fő fölötti csoportosulásokat

Meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Nagy-Britanniában, ezért a kormány úgy döntött, szeptember 14-e hétfőtől megtiltja egyszerre több, mint hat fő csoportosulását - írja a BBC.

A korlátozás alól lesznek kivételek: háztartásokban, iskolákban, munkahelyeken, vagy a megelőzés szabályainak figyelembe vételével megrendezett esküvőkön, temetéseken nem lesz tiltott hatnál több ember egy légtérben tartózkodása.

De az élet többi területén úgy tűnik, megpróbálják keményen betartatni az új szabályt: aki megszegi, 100-tól 3200 fontig terjedő bírságra számíthat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.