Bűzös folyadékkal támadtak rá Navalnij ellenzéki aktivistáira

külföld
2020 szeptember 09., 03:04

Ismeretlen bűzös folyadékkal támadtak meg Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikushoz köthető ellenzéki aktivistákat kedden Novoszibirszkben, legalább három ember kórházba került.

Olga Guszeva, Navalnij csapatának helyi programmenedzsere szerint két tréningruhába öltözött, maszkot viselő férfi rohant be az ellenzéki Novoszibirszk Koalíció 2020 irodájába, amely egyben a Navalnij-csapat helyi központja is.

„Az egyikük tartotta az ajtót, míg a másik egy sárga folyadékkal teli palackot dobott, amelynek szúrós vegyszerszaga volt” - mondta Guszeva a CNN-nek.

A történteket a biztonsági kamerák rögzítették. A támadás időpontjában mintegy ötvenen tartózkodtak az irodában, köztük alkalmazottak, akik egy választási megfigyelői tanfolyamon vettek részt.

Guszeva szerint az elviselhetetlen szag miatt mindenkinek el kellett hagynia az épületet. Azt mondta, hogy az emberek elkezdtek köhögni, három önkéntest pedig kórházba kellett szállítani, mert rosszul lettek: szédültek és rángatóztak, illetve nehezen lélegeztek. (MTI)