Először ismerte el a dán feltaláló, hogy megölte és feldarabolta az interjúzni érkező újságírónőt

külföld
2020 szeptember 09., 15:56

Három évvel a gyilkosság, és két évvel azután, hogy életfogytiglanra ítélték, Peter Madsen dán feltaláló először ismerte el bűnösségét Kim Wall svéd újságíró megölésében.

"Csak egy bűnös van, és az én vagyok,"

mondta a börtönben ülő férfi egy újságírónak a most bemutatott Secret Recordings with Peter Madsen című dokumentumfilm szerint. A sorozat mintegy 20 órányi telefonbeszélgetésen alapul, amelyet egy újságíró vett fel a gyilkossal az ő tudta nélkül. A férfi azonban később engedélyt adott a felvételek felhasználására.

Az akkor 30 éves riporternő portrécikk írása végett szállt Madsen tengeralattjárójába. Az út során a férfi beteges szexuális fantáziái kiélése céljából megkínozta, majd kivégezte. A holttestet feldarabolta, majd a tengerbe dobta. Madsen az ellene folyó eljárás során mindvégig tagadta a gyilkosságot, állítása szerint a nő balesetet szenvedett és meghalt a hajón. Ezt követően pszichózisa támadt, védekezett, és csak családját akarta menteni azzal, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta Wall holttestét. A bíróság előtt arról is beszélt, hogy ezt követően felmerült benne az öngyilkosság gondolata, de aztán rájött, hogy „túlságosan hiányoznának neki a macskái”.