„Orbán Viktor azt mondta, hogy 2022-ig minden nap van egy harc, amit meg kell nyerni, és a nap végén számot kell vetni, hogy a mai napon győztünk vagy vesztettünk”

POLITIKA
2020 szeptember 09., 04:06

Szijjártó Pétert ígérték a szervezők, de külügyminiszter helyett munkatársa, a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár volt az állami cégek támogatásaival felhízlalt Civil Összefogás Fórum beszélgetős estjének főszereplője szeptember harmadikán. A karrierjét sportriporterként kezdő Menczer Tamás 2015-ben Szijjártóval együtt kezdett a Bem téren, előbb sajtófőnök, majd kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkár, 2018-tól pedig a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár titulus szerepel névjegykártyáján.

Menczer Tamás a mindennapi harcokról és a végső célról

„Harcban állunk, és valahogy ez a harc nem akar véget érni. (..) Azt szeretném kérni, hogy mindennap tartsanak ki ezekben a harcokban, amiket vívunk, mert 2022-ig mindennap szükség lesz az önök munkájára, támogatására és szeretetére” – mondta a beszélgetés elején az államtitkár. Kijelentette:

„Egy bölcs ember, Orbán Viktornak hívják, azt mondta egyszer, hogy 2022-ig mindennap van egy harc, amit meg kell nyerni, és a nap végén számot kell vetni, hogy a mai napon győztünk vagy vesztettünk. És ha több napon győztünk, mint ahányat elveszítünk, akkor 2022-ben is tudunk majd győzni, ami a mi célunk.”

link Forrás

Menczer Tamás a lélegeztetőgép-beszerzésről

„Tudom, hogy hallják itt-ott, hogy túl sokat vettünk, miért vettünk annyit, túl drága, hogy nem is kellett volna ennyi” – magyarázta a 16 ezer megvett lélegeztetőgépet az államtitkár, aztán érvelés helyett kifakadt:

„Utólag mindenki olyan okos, tudják? Elképesztő megvilágosodás van, akkor senki nem szólt, akkor mindenki lapított!”

A beszerzéseket egyébként a nyilvánosság kizárásával bonyolították.

link Forrás

Menczer Tamás az ellenzéki sajtóról

„A sajtóra visszatérve: hogyan van az, hogy nem tudok egy ellenzéki honlapot megnyitni, aminek az alján ne lenne ott, hogy hova kell adakozni” – értetlenkedett Menczer.

„És egyébként pedig gumicsónakos bevetési egységek állnak készen, meg nem tudom én, hogy kicsodák, akik profi fényképezőgéppel, technikával, emberrel, minden fajta közlekedési eszközzel el vannak látva. (..) Nyilvánvalóan ezeket finanszírozzák, ezeket megszervezik, ezek hálózatban vannak”

– rakta össze az államtitkár. Bár Menczer szerint „nyilvánvalóan” pénzelik valakik az ellenzéki lapokat, az olvasói támogatást és a közlekedési eszközöket nem tudta összekapcsolni.

link Forrás

Menczer Tamás a tiszteletről

Az államtitkár végül beavatta a nézőket a magyar diplomácia mélységébe. Leszögezte:

„Mindenkinek megadjuk a tiszteletet, nekünk az alapállásunk, a testtartásunk az, hogy mindenki felé tisztelettel vagyunk.”

Az alapállás rögzítése után következett a Szijjártó-tétel:

„Mi mindenkinek a tiszteletet megadva, de mi a történelmünk, az eredményeink és egyáltalán a múltunkból és a jelenünkből fakadó tiszteletet, azt a tiszteletet, amit a magyar embereknek jár és országnak jár, azt mindenkitől megköveteljük.”

link Forrás