Újabb belarusz ellenzéki politikust hurcoltak el

Makszim Znak ellenzéki politikust maszkos férfiak vittek el Fehéroroszországban.

Viktar Babarika volt ellenzéki elnökjelölt stábja közzétett egy felvételt a Telegram-csatornájukon, amin az látszik, hogy Makszim Znakot, az ellenzéki Koordinációs Tanács tagját maszkos, civil ruhás emberek viszik el.

A férfi ügyvédje szerint az állami nyomozó bizottság házkutatást tartott Znak és Babarika lakásán is. 

Szombat hajnal óta a fehérorosz hatóságok a Koordinációs Tanács három tagját fogták el és toloncolták ki Lengyelországba vagy Ukrajnába. Marija Kalesznyikavát, Viktar Babarika volt elnökjelölt-aspiráns kampányfőnökét, a tüntetések egyik fő szervezőjét fehérorosz médiajelentések szerint hétfőn elrabolták, majd kedden az ukrán-fehérorosz határon őrizetbe vették. (Reuters, MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó