A légiutaskísérők összevesztek egy családdal, amiért nem volt a 19 hónapos gyereken maszk, erre olyan lett a gépen a közhangulat, hogy még a járatot is törölték

Törölte egy járatát a kanadai WestJet légitársaság, mert vita tört ki a fedélzeten a légikísérők és egy család között amiatt, hogy a család egyik gyermeke nem viselt maszkot, írja az MTI a BBC alapján.

A gép kedden felszáláshoz készült Calgaryból Toronto felé, amikor a légiutaskísérők észrvették, hogy egy hároméves és egy 19 hónapos gyereken nincs maszk, ezét a szüleiket felszólították arra, hogy ők is tegyenek fel szájmaszkot.

Az apa Safwan Choudhry szerint a hároméves lányuk azért vette le a maszkját, mert éppen evett, 19 hónapos kislányuk pedig hisztérikusan sírt.

A férfi arra kérte a személyzetet, hogy a kislány hadd fejezze be az evést, de ezt nem engedték, ezért a hároméves gyerek rögtön felvette a maszkot. A 19 hónapos kislányra azonban nem tudták ráadni, mert annyira sírt, hogy hányt.A légikísérők ezért felszólították a családot, hogy hagyják el a gépet és rendőri segítséget is hívtak ehhez.

Az apa szerint a légikísérők nagyon agresszíven léptek fel velük szemben, letartóztatással, vádemeléssel és börtönnel fenyegették meg őket, ha nem hagyják el a gépet.

A férfi szerint sok utas együttérzően viselkedett velük, de voltak, akik elítélték őket, pedig ő és felesége végig maszkban voltak, tisztelettudóan viselkedtek. Végül azonban nem tudtak mást tenni, el kellett hagyniuk a gépet.

A család távozása után a légitársaság törölte és másnapra tolta át a járatot, mivel a fedélzeten uralkodó hangulat miatt a személyzet nem érezte magát biztonságban.A család később utánanézett a kanadai szabályoknak és kiderült, hogy a 19 hónapos gyermeknek nem is kellett volna maszkot viselnie. A WestJet közleményében viszont az állította, hogy a hároméves gyermek sem viselt maszkot. Az apa telefonnal készített felvétele szerint azonban a kislányon volt maszk és a fedélzetre lépő rendőrök is megerősítették, hogy a gyerek maszkot viselt.