Csányi a Szuperkupa-döntőről: Nem gondolom azt, hogy szignifikáns veszélyt jelentenének az érkező vendégek

Egészségügy
2020 szeptember 11., 13:13

Hiába a romló járványügyi adatok, semmi jel nem utal arra, hogy zárt kapussá nyilvánítaná az UEFA, vagy a magyar kormány a budapesti szeptember 24-i Szuperkupa-döntőt. A Sevilla-Bayern mérkőzést 20 ezer szurkoló előtt rendezhetik meg.

Járványügyi szempontból nem veszélyes, ha egy stadionban minden harmadik széken ülnek csak,

mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfó sajtótájékoztatón. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, egyben az UEFA alelnöke pedig az M4 csütörtöki műsorában mondta, hogy bár figyelik a járványhelyzetet, egyelőre semmi sem indokolja, hogy lemondják a 7500 spanyol és 7500 német drukker beutaztatását.

„Összességében nagy problémát nem látunk. Érvényes koronavírus-teszttel jöhetnek, mindenkit lázmérőzni fogunk, a távolságtartásra odafigyelünk. Én nem gondolom azt, hogy szignifikáns veszélyt jelentenének az érkező vendégek,”

jelentette ki Csányi Sándor.

link Forrás

Az UEFA szabályzata szerint a mérkőzés bejáratainál lázmérőznek majd, a Puskás Stadionban csak maszkot viselve és megfelelő távolságot tartva lehet szurkolni. A külföldről érkező szurkolóknak egy angol vagy magyar nyelvű, 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell bemutatniuk.