A Rogán környékéről ismert fogorvos lett a síszövetség elnöke

sport
2020 szeptember 12., 07:29

Fürstner Józsefet választották pénteken a Magyar Sí Szövetség elnökévé. Az 52 éves fogorvos egyedüli jelölt volt, miután Dávid Ilona és Barta Csaba a helyszínen jelezte, nem kíván elnök lenni, Csobánczy Gábor pedig el sem ment a küldöttgyűlésre, írja a Nemzeti Sport. A Miklós Edit vezette előző elnökséget júliusban hívták vissza.

Az elmúlt évek belső viszályai ellenére Fürstner azt mondta, nem akar boszorkányüldözést. „Életem első huszonöt évét a sísportban töltöttem, és mivel az elmúlt időszakban nem vettem részt a szövetség munkájában, talán bennem látták azt, aki összekapcsolja a jelent és a jövőt” - mondta.

Fürstner neve ismerős lehet a Rogán Antal körüli belvárosi ingatlanügyek miatt is.

2016-ban az Index írta meg, hogy Fürstner 2011 novemberében 44 millió forintért jutott hozzá egy 245 négyzetméteres, ötszobás, önkormányzati tulajdonú ingatlanhoz az Aulich utcában, amit 2008-ban 52 millió forint értékűre becsültek. Az ingatlant egy évvel azelőtt minősítették át lakássá, hogy Fürstnerhez került volna, korábban „egyéb helyiségként” tartották nyilván.

Három hónappal azután, hogy a lakás Fürstnerhez került, áttette oda székhelyét a Monavis Consulting Kft. Ennek ügyvezetője Kertész Balázs jogász, akit az Index Rogán jobbkezeként mutatott be. Bár Rogán tagadta, hogy közeli kapcsolatban állna Kertésszel, az Index videófelvételt mutatott be arról, hogy Rogán, Kertész majd Habony Árpád belépnek ugyanabba az Aulich utcai házba, ahol az ötszobás lakás is található. (A Monavis székhelye idén április óta a 11. kerületi Rezeda utcában van.)

Frissítés (16:05): 2019-ben kiderült a hosszú pereskedés után nyilvánosságra hozott adásvételi szerződésből, hogy Fürstnernek saját zsebből csak kicsivel több mint kétmillió forintot kellett fizetnie a lakásért. Ahogy a Magyar Narancs írta, ez azért volt lehetséges, mert az önkormányzat elengedett 42 millió forintot a 44 millió forintos vételárból. Azzal indokolták, hogy Fürstner már ráköltötte a különbözetet arra a Váci utcai lakásra, aminek a bérleti jogát elcserélte 2010-ben az Aulich utcai lakás bérleti jogára. Így tudta aztán megvásárolni a lakást 2011-ben.

Az Átlátszó korábban arról írt, Fürstner más módon is kapcsolódik Kertészhez.