Hamilton a pólójával üzent az amerikai rendőröknek

autó
2020 szeptember 13., 14:22

A címvédő és 7. világbajnoki címéért hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Toszkán Nagydíjat, amit baleset miatt kétszer is félbeszakítottak.

photo_camera Fotó: Jennifer Lorenzini/AFP

Az összetettben is vezető, 35 éves Hamiltonnak ez az idei 6. és pályafutása 90. futamgyőzelme, így már csak egy hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját.

Hamilton mögött a csapattársa, a finn Valtteri Bottas ért célba másodikként, míg harmadikként az F1-es karrierje során először dobogós thaiföldi Alexander Albon végzett a Red Bull-lal.

A Ferrari F1-es történetének 1000. futamán az idén gyengélkedő maranellói istálló mindkét versenyautója pontot szerzett: a monacói Charles Leclerc 8., a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel pedig 10. lett.

Hamilton a futam után az amerikai rendőröknek is üzent. A pólójára az volt írva, hogy: „Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort”. A 26 éves Breonna Taylort március 13-án 8 lövéssel öltek meg a rendőrök a saját otthonában, még senkit sem tartóztattak le az ügyben.

Lewis Hamilton 2020 szeptember 13-án Mugellóban
photo_camera Fotó: Jennifer Lorenzini/AFP

A világbajnoki idény két hét múlva Szocsiban, az Orosz Nagydíjjal folytatódik.