Anyagilag megreccsent a magyar kármelita rend, szállodának adnák el az egyik rendházukat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

180 millió forintért hirdetnek eladásra Kunszentmártonban egy 23 szobás, 1000 négyzetméteres, felújított és teljesen berendezett, szállodának vagy szociális intézménynek is ideális ingatlant a szomszédjában lévő 4 építési telekkel együtt. Ez csak azért érdekes, mert a Szemlélek blog szerint az épület a kármelita szerzetesrend egyik rendháza.

A blogposzt azt írja, hogy a kármeliták súlyos anyagi helyzetbe kerültek. Vörös Imre András tartományfőnök szerint

“Sajnos rendtartományunk erőforrásai annyira kimerültek, hogy már nem teszik lehetővé a kunszentmártoni rendházunk további fenntartását. (...) Ez a fájó helyzet kényszerít bennünket arra, hogy értékesítsük a rendházat “

A kármeliták szentfödi alapítású, szigorú szabályzat szerint élő rend, tagjai szemlélődnek és imádkoznak és a nap nagy részében még megszólalniuk sem szabad.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót