Anyagilag megreccsent a magyar kármelita rend, szállodának adnák el az egyik rendházukat

180 millió forintért hirdetnek eladásra Kunszentmártonban egy 23 szobás, 1000 négyzetméteres, felújított és teljesen berendezett, szállodának vagy szociális intézménynek is ideális ingatlant a szomszédjában lévő 4 építési telekkel együtt. Ez csak azért érdekes, mert a Szemlélek blog szerint az épület a kármelita szerzetesrend egyik rendháza.

A blogposzt azt írja, hogy a kármeliták súlyos anyagi helyzetbe kerültek. Vörös Imre András tartományfőnök szerint

“Sajnos rendtartományunk erőforrásai annyira kimerültek, hogy már nem teszik lehetővé a kunszentmártoni rendházunk további fenntartását. (...) Ez a fájó helyzet kényszerít bennünket arra, hogy értékesítsük a rendházat “

A kármeliták szentfödi alapítású, szigorú szabályzat szerint élő rend, tagjai szemlélődnek és imádkoznak és a nap nagy részében még megszólalniuk sem szabad.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.