Esélye sem volt a családi autónak, amikor a pick up forgalommal szemben fordult rá az M3-asra

baleset
2020 szeptember 14., 13:09

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közzétett egy felvételt egy pénteki belesetről, ahol M25-ös autóútról az M3-as autópályára hajtott fel egy utánfutót vontató pick up. De a 76 éves sofőr teljesen szabálytalanul fordult meg, és a menetiránnyal szemben találta magát.

link Forrás

Így az első autónak esélye sem volt elkerülni az ütközést, ésnagy erővel becsapódott az autópályán szabálytalanul megfordult pick upba . Az ütközés erejétől a pick up utánfutója leszakadt, és az árokba csapódott, csak a szerencsén és az ott haladó járművek sofőrjeinek jelenlétén múlt, hogy az elszabadult utánfutó nem okozott újabb balesetet. A pick up-ba becsapódott autóban 4 gyermek és 2 felnőtt utazott.

A Közút közleménye szerint a csomópontban minden szükséges előjelzés adott volt: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy volt kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk. A felvételeken jól látszik a balesetet okozó jármű mozgásából, hogy egy ideig szabályosan haladt a felhajtó ágon, de annak M3-as autópályába való csatlakozásánál meggondolta magát.

Azt tanácsolják, hogy ha észrevesszük, hogy a forgalommal szemben haladunk, semmiképpen ne tolassunk vissza a felhajtóra, ne forduljunk meg és ne hajtsunk keresztbe az úton. Inkább kapcsoljuk be a vészvillogót, lehetőség szerint húzódjunk le a leállósáv szélére vagy forgalmi sávon kívülre és álljunk meg. Vegyük fel a láthatósági mellényt, szálljunk ki az autóból és a korlát mögött várakozva hívjuk fel a 112-es segélyhívó számot.