Neymar: Egyedül azt sajnálom, hogy nem vágtam pofán azt a seggfejt

ligue 1
2020 szeptember 14., 12:00

A meccs utáni zuhany se nyugtatta le Neymart, a PSG sztárját, akit egy pompás, 5 piros lapot hozó meccsvégi tömegverekedés résztvevőjeként állítottak ki vasárnap, a PSG és a Marseille 1-0-ás vendéggyőzelemmel záruló örökrangadóján.

A meccs után Neymar előbb azt twitelte ki, hogy

“Egyedül azt sajnálom, hogy nem vágtam pofán azt a seggfejt.”

Ezzel Alvaro Gonzalezre és a kiállítása okára célzott. A tömeges lökdösődés-ütlegelés-rugdosódás közben nem igazán látszott, hogy Neymar is részt vett volna a buliban, de a bíró, miután két embert azonnali pirossal, kettőt pedig második sárgával kiállított, a VAR-ral való rövid kozultálás után leküldte a brazilt is. Hogy egy kamerafelvétel ezután megmutassa: a tumultus közepén Neymar egy adott pillanatban hátulról tarkón csapta a spanyolt.

Neymar már a pályát elhagyva azt mondta a negyedik bírónak, hogy azt bezzeg nem hallották, hogy őt rasszista inzultus érte.

A második éjszakai twitjében aztán részletesebben is leírta, hogy szerinte mi történt:

“A VAR könnyen kiszúrta az “agressziómat”... de most arról akarok felvételt látni, ahogy a rasszista azt mondja nekem, hogy “Kurva anyád, te majom.” … ezt akarom látni!”

Gonzalez nem sokkal később Twitteren reagált a következő szöveggel:

"Nincs helye a rasszizmusnak. Tiszta a karrierem napról napra, sok társam és barátom oldalán. Néha tudni kell veszíteni és felelősséget vállani a pályán. Ma 3 hihetetlen pontot szereztünk. Hajrá OM, köszönöm a családomnak."

Neymar ekkor sem hagyta magát és a következőt kommentelte Gonzalez twitje alá:

"Te nem az vagy, aki be tudná ismerni, ha hibázott, a vereség a sport része. De a sértegetés ls a rasszizsmus behozása az életünkbe nem az. Nem tisztellek! Jellemtlen vagy!!! Vállald, amit mondtál, légy férfi! Rasszista!"

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.