15 egészségügyi dolgozó koronavírusos az Onkológiai Intézetben

Összesen 15 dolgozó Covid-19 pozitivitása igazolt - erősítette meg az RTL Klub információját az Országos Onkológiai Intézet. Többségük tünetmentes, és bizonyíthatóan külső helyszínen kapta el a fertőzést. 

Az intézmény szerint ez a betegellátásban nem okoz fennakadást, „a betegekre történő átadás kizárt”.

A Független Egészségügyi Szakszervezet úgy tudja, több kórházban is megjelent már a koronavírus az orvosok és ápolók között. Soós Adrianna elnök attól tart, hogy az egészségügyi dolgozók nincsenek elegen ahhoz, hogy egy több oldalról növekvő ellátási igénynek meg tudjanak felelni. 

Az RTL Klub az EMMI-től és az operatív törzstől kért, de nem kapott adatokat a fertőzöttek számáról.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.