Semjén: Az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak, hanem azt, hogy hatékonyan képviseli a keresztény értékeket

„Azt gondolom, hogy egy keresztény politikusnak két dolgot kell egyszerre megtenni: tisztességesnek lenni és hatékony,” Semjén Zsolt a KDNP-frakció máriapócsi zarándoklatán. A miniszterelnök-helyettes a görögkatolikus szertartás után  párttársaihoz intézett beszédében a kereszténydemokrácia jelenlegi helyzetét boncolgatta. 

„Tisztességesnek, mert hogy ha erkölcsi stiklik vannak. akkor azzal nemcsak saját magának és pártjának árt, hanem magának az evangelizációnak, az evangéliumnak, a kereszténységnek,”

jelentette ki. Semjén hozzátette:

„Itt fontos egy zárójelet tenni: az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak, hanem azt jelenti, hogy annyira hatékonyan képviseli a keresztény értékeket, hogy a kereszténység ellenségei ellenségnek tekintik, és ezért támadják.”

Szerinte Jézus is erről beszélt, mikor azt mondta, hogy "üldözni fognak titeket."

„Ez persze nem azt jelenti, hogy a sajtó nem fog támadni mindenféle kitalált dologgal, de Isten előtt tisztességesnek kell maradni egy keresztény politikusnak,”

zárta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.