Semjén: Az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak, hanem azt, hogy hatékonyan képviseli a keresztény értékeket

POLITIKA
2020 szeptember 16., 13:11

„Azt gondolom, hogy egy keresztény politikusnak két dolgot kell egyszerre megtenni: tisztességesnek lenni és hatékony,” Semjén Zsolt a KDNP-frakció máriapócsi zarándoklatán. A miniszterelnök-helyettes a görögkatolikus szertartás után párttársaihoz intézett beszédében a kereszténydemokrácia jelenlegi helyzetét boncolgatta.

„Tisztességesnek, mert hogy ha erkölcsi stiklik vannak. akkor azzal nemcsak saját magának és pártjának árt, hanem magának az evangelizációnak, az evangéliumnak, a kereszténységnek,”

jelentette ki. Semjén hozzátette:

„Itt fontos egy zárójelet tenni: az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak, hanem azt jelenti, hogy annyira hatékonyan képviseli a keresztény értékeket, hogy a kereszténység ellenségei ellenségnek tekintik, és ezért támadják.”

link Forrás

Szerinte Jézus is erről beszélt, mikor azt mondta, hogy "üldözni fognak titeket."

„Ez persze nem azt jelenti, hogy a sajtó nem fog támadni mindenféle kitalált dologgal, de Isten előtt tisztességesnek kell maradni egy keresztény politikusnak,”

zárta.