Sikerült befogni a miskolci állatkertből megszökött kengurukat

ÁLLAT
2020 szeptember 16., 18:42

Előkerültek a Miskolci Állatkert és Kultúrparkból múlt héten megszökött kenguruk; egyikük kedden elpusztult, a másikat szerdán befogták - közölte a boon.hu szerdán.

Szeptember 10-én kiszökött az állatkert kifutójából két Bennett-kenguru. A megyei hírportál szerdán az állatkert vezetőjére, Jánosi Ferencre hivatkozva azt írta: az egyiket, egy kétéves fiatal hímet a Csanyikban találták meg kedd délután. Legyengült állapotban volt, ezt abból is lehetett látni, hogy befogáskor nem tanúsított ellenállást. Egy pár perc múlva az állat elpusztult. Jánosi Ferenc megjegyezte: mivel állatkertben nőtt fel, nagy stresszt okozhatott neki, hogy ismeretlen környezetbe került, de az is lehet, hogy nem talált magának ennivalót és vizet, vagy valami olyasmit evett, amibe végül belepusztult. A pontos okot állatorvos vizsgálja.

A másik kengurut szerdán az állatkert kerítésénél fedezték fel. Az állatot nehezebb volt befogni, végül hálóval fogták meg, most karanténban van. Egyébként egészségesnek és erősnek látszik. A nemét még nem tudják, mert tavasszal bújt ki az erszényből, és kenguruknál nem egyszerű a nemük megállapítása.

link Forrás

(MTI)