Félrelökte a biztonsági őrt és berohant egy apa a látogatási tilalom alatt lévő kardiológiai intézetbe

Egészségügy
2020 szeptember 18., 09:23

Feljelentést tett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet egy édesapa ellen csütörtökön, aki fittyet hányva a látogatási tilalomra, betört a kórházba, félrelökte a biztonsági őrt és később sem volt hajlandó betartani a járványügyi óvintézkedéseket, írja a Blikk az intézet közleménye alapján.

„Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utolérte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel - az ingyenesen biztosított - szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát” - áll a közleményben.

A kórházban állítólag ez már nem az első ilyen eset mióta a második hullám kitört.

„Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk” - írták.