Szelfikkel buktatta le magát a majom, ami ellopta a malajziai egyetemista telefonját

ÁLLAT
2020 szeptember 18., 08:51

Egy malajziai egyetemista, Zackrydz Rodzi vasárnap arra ébredt, hogy nincs meg a telefonja, ami azért volt fura, mert nem látta nyomát annak, hogy valaki betört volna a házukba. Miután Zackrydz apja másnap látott egy majmot a környéken, felmerült bennük a gyanú, hogy tényleg nem betörés történt, legalábbis nem ember surrant be a lakásukba. Ezután a testvére mobiljáról csörgetni kezdték az eltűnt telefont, amit hamarosan meg is találtak a közeli dzsungelben, összesározva egy pálmafa alatt.

Miután letisztították, kiderült, hogy a majom emlékül egy videót és néhány szelfit is készített magáról, amit teszteli, hogy vajon ehető-e a telefon.

link Forrás

2017-ben egy fotósnak külön pereskednie kellett a Petával, miután egy majom szelfiket készített az ellopott gépével, és nem volt tiszta, hogy pontosan kit is illetnek meg a szerzői jogok. Bár a bíróság arra jutott, hogy az állatoknak nincsenek szerzői jogaik, a fotós, David Slater mégis belement, hogy a világhírű képekből származó bevételek negyedét az indonéziai makákók védelmére fordítja. (APNews/BBC)