Szelfikkel buktatta le magát a majom, ami ellopta a malajziai egyetemista telefonját

Egy malajziai egyetemista, Zackrydz Rodzi vasárnap arra ébredt, hogy nincs meg a telefonja, ami azért volt fura, mert nem látta nyomát annak, hogy valaki betört volna a házukba. Miután Zackrydz apja másnap látott egy majmot a környéken, felmerült bennük a gyanú, hogy tényleg nem betörés történt, legalábbis nem ember surrant be a lakásukba. Ezután a testvére mobiljáról csörgetni kezdték az eltűnt telefont, amit hamarosan meg is találtak a közeli dzsungelben, összesározva egy pálmafa alatt. 

Miután letisztították, kiderült, hogy a majom emlékül egy videót és néhány szelfit is készített magáról, amit teszteli, hogy vajon ehető-e a telefon.

2017-ben egy fotósnak külön pereskednie kellett a Petával, miután egy majom szelfiket készített az ellopott gépével, és nem volt tiszta, hogy pontosan kit is illetnek meg a szerzői jogok. Bár a bíróság arra jutott, hogy az állatoknak nincsenek szerzői jogaik, a fotós, David Slater mégis belement, hogy a világhírű képekből származó bevételek negyedét az indonéziai makákók védelmére fordítja. (APNews/BBC

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.