Interjú közben öntötték arcon a miniszterelnök-helyettest Írországban

külföld
2020 szeptember 19., 15:27

Egy maszkot viselő nő ment oda az éppen interjút adó volt ír miniszterelnökhöz, Leo Varadkarhoz Dublinban, és arcon öntötte a poharában lévő folyadékkal, írja a Guardian.

Az esetről egy videó is készült, ami az ír közösségi oldalakon kezdett terjedni. Ezen azt látni, hogy péntek délután a Merrion Parkban beszélt épp újságírókkal Varadkar, amikor a gördeszkás nő odasétál hozzá, kicsit hallgatja, majd arcon önti. Ezután eldobta a poharat, majd elfutott.

link Forrás

Varadkar később azt mondta, hogy épp a koronavírus miatt bevezetett új korlátozásokról szóló videót forgatták, és sikerült befejezniük, még mielőtt az incidens megtörtént volna. Még viccelődött is, mondván hogy a gördeszka miatt elsőnek azt hitte, Avril Lavigne az, de sajnos nem ez történt. Elmondta azt is, hogy a nő poharában egy smoothie volt, ez kötött ki az arcán, de szerencsére volt egy tartalék öltönye bekészítve a kocsiban, így nem szakadt meg a napja.

Az ír rendőrség már jelezte, hogy kivizsgálják a történteket. Varadkart általában egy rendőrségi sofőr kíséri csak útjaira, de a volt miniszterelnök közölte, hogy nem tervez komolyabb védelmet beszerezni, bár szerinte elképzelhető, hogy a rendőrségnek erről más lesz a véleménye.

Leo Varadkar pártja, a Fine Gael csak harmadik lett az idei február 8-i választáson, ezután távozott a miniszterelnöki posztról, az új kormányban a miniszterelnök-helyettesi és a vállalkozásokért felelős miniszteri posztot tölti be.