A Bayern edzője sem érti, hogy miért lehetnek nézők a Szuperkupa-döntőn a Puskás Stadionban

foci
2020 szeptember 20., 12:17
comments 67

Mintegy 2100 Bayern München szurkoló jönne a Sevilla elleni csütörtöki Európai Szuperkupa-mérkőzésre, közölte a német klub vezetője a SkyTV-vel. Karl-Heinz Rummenigge hozzátette: azoknak a drukkereknek, akik vállalják az utazást, a klub fizeti a koronavírus-tesztelés költségét. A budapesti meccsen az UEFA előírása szerint csak negatív teszteredménnyel lehet majd részt venni. A Bayern edzője már nem osztja a klubelnök lelkesedését, Hansi Flick nem ért egyet a szurkolók jelenlétével, miután a német Robert Koch közegészségügyi intézet járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot.

"Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások,"

utalt a tréner az UEFA hozzáállására.

Hansi Flick
photo_camera Hansi Flick Fotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance via AFP

A csütörtöki Európai Szuperkupa-döntő lehet a koronavírus-járvány kitörése óta az első nézők előtt tartott mérkőzés az UEFA versenyrendszerében. A hatvanezres Puskás Aréna harmadában lehetnek nézők, a szövetség a Bayern München és a Sevilla számára három-háromezer jegyet biztosított. Azóta a Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.