Szijjártó szerint Boris Johnson a barátja

külföld
2020 szeptember 20., 15:30

"Hamarosan főtitkárválasztás jön az OECD-ben, mely intézménynek nagy szerepe lesz az új gazdasági világrend formálásában," kezdte vasárnap reggeli Facebook-posztját Szijjártó Péter. A külügyminiszter elárulta, hogy

"azt gondoljuk, hogy a patrióta gazdaságpolitikának igenis helye van a Nap alatt, ragaszkodunk hozzá, hogy a gazdaságpolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és természetes, hogy a gazdaságpolitikák magukon viselik a nemzeti sajátosságok jegyeit."

Ezért az amerikai jelöltet, Donald Trump elnök kabinetfőnök-helyettesét, Chris Liddellt támogatjuk az OECD főtitkári pozíciójáért zajló versenyben.

link Forrás

Vasárnap délután pedig már arról posztolt Szijjártó, hogy hamarosan új főigazgatót választ a Kereskedelmi Világszervezet, a WTO.

"Péntek este Boris Johnson brit miniszterelnökkel, volt kollégámmal, barátommal egyeztettünk telefonon a következő lépésekről. A második szavazási körben így két volt kollégámat, Amina Mohamed korábbi kenyai külügyminisztert és Liam Foxot, a britek volt kereskedelmi miniszterét fogjuk támogatni,"

tette hozzá.