Április óta nem látott mélyponton a forint

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőn öt hónapos mélypontra került a forint árfolyama az euróval szemben, a délelőtti órákban az euró árfolyama 363 forint fölé emelkedett, onnan valamennyit visszaesett, délután viszont még mélyebbre esett a forint, 

valamivel fél 3 előtt 363,17 forintba került egy euró. Utoljára április 3-án volt ennél gyengébb a forint, akkor 366,5 forint fölött járt az euró. A Portfolio.hu cikke szerint viszont ha az MNB Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő ülésén nem tudja megnyugtatni a befektetőket, akkor még tovább eshet az árfolyam, egyre közelebb kerülve a 370 forintos euró árfolyamhoz.

Az euró árfolyama forintban az elmúlt 6 hónapban

Más devizákkal szemben is jelentősen gyengült a forint, a dollár árfolyama délután 308,56, a fonté 396,56, a svájci franké pedig 337,52 forinton állt. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót