Az élet nem áll meg mottóval zárt téri ruhaosztást és nyugdíjas találkozót szervez egy 16. kerületi civil szervezet

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Pompás időzítéssel e hét csütörtökén akar tömeges fertőzést okozni zárt térben tánccal és énekléssel járó eseményt szervezni nyugdíjasoknak a Civil16 nevű budapesti szervezet. A nyugdíjastalálkozót egy kerületi sörfőzdében tartják. Ahol szinte minden olyan eseménytípus meg fog történni, ami különösen fertőzésveszélyes: lesz kirakodóvásár, ruhaosztás, zene és tánc is. 

Ez nem az első ilyen esemény lesz, így nézett ki egy korábbi:

A szervezők a Facebookon rendesen beleálltak a témába, mivel több kommentelő is felvetette, hogy járvány idején veszélyes felelőtlenség zárt térbe tömeges eseményt szervezni a többszörösen veszélyezetett csoportok tagjainak.

Arra a felvetésre például, miszerint 

“sztem elég veszélyes, nem ártana újra gondolni, lehet belőle igen nagy baj, mindenkinek nehéz, jó együtt lenni, de ennek nincs itt az ideje”

Az egyesült azzal reagált, hogy

"Ezzel a vírussal együtt kell élni. Az élet nem állhat meg. Nem tiltották be még a rendezvényeket tehát nem olyan a helyzet egyenlőre. A szükséges óvintézkedéseket betartjuk, rendszeresen fertőtlenítünk majd, maszk használata kötelező lesz, illetve az asztaloknál a távolság tartás is meg lesz."

Amikor egy olvasó a fentiekre azzal reflektált, hogy

"Az idősek nem tudnak ezzel a vírussal együtt élni, mert meghalnak tőle. Az élet nem állhat meg valóban, de attól nem is állna meg, ha elhalasztanák az ilyen rendezvényeket egy más időpontra. Attól függetlenül, hogy betiltották-e vagy nem. Remélem, hogy semmi baj nem lesz. Felelősek vagyunk az Öregeink-ért."

az egyesület fb-adminja még jobban belelendült és azzal vágott vissza, hogy

"Ez kicsit erős nyilatkozat volt "hogy meghalnak tőle". - A krónikus betegekre veszélyes a vírus.- Mindenkinek a saját meglátására van bízva hogy mennyire érzi magát veszélyeztetettnek és hova megy hova nem. Ha biztosra akarnánk menni akkor kitudja hány hónapig/évig kellene lakásba bezárva élnünk."