Hülyenév-apokalipszis: Campus Cilinek, Campus Csongornak és Campus Csanádnak keresztelték az első három magyar lombikmarhát

Igazi tudományos-állattenyésztési, ugyanakkor hülyenévtörténeti szenzáció is, hogy megszülettek az első magyar lombikmarhák. 

Az első sikeres magyarországi mesterséges marhamegtermékenyítést a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Embrió-átültető Központjának munkatársai végezték. A nagyszerű sztori azzal indult, hogy Zubor Tibor, a Központ szakmai irányítója 2019 novemberében 22 petesejtet szívott le egy murraygrey fajtájú tehénből. A laboratóriumi megtermékenyítést követően hat embriót ültettek vissza és végül három borjú született meg, akiket a szakemberek a  Campus Cili, a Campus Csongor és a Campus Csanád névre kereszteltek. 

Fotó: SZIE

A kis Campusok augusztusban születtek, de a SZIE csak most kürtölte világgá a szenzációs hírt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.