Hülyenév-apokalipszis: Campus Cilinek, Campus Csongornak és Campus Csanádnak keresztelték az első három magyar lombikmarhát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Igazi tudományos-állattenyésztési, ugyanakkor hülyenévtörténeti szenzáció is, hogy megszülettek az első magyar lombikmarhák. 

Az első sikeres magyarországi mesterséges marhamegtermékenyítést a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Embrió-átültető Központjának munkatársai végezték. A nagyszerű sztori azzal indult, hogy Zubor Tibor, a Központ szakmai irányítója 2019 novemberében 22 petesejtet szívott le egy murraygrey fajtájú tehénből. A laboratóriumi megtermékenyítést követően hat embriót ültettek vissza és végül három borjú született meg, akiket a szakemberek a  Campus Cili, a Campus Csongor és a Campus Csanád névre kereszteltek. 

Fotó: SZIE

A kis Campusok augusztusban születtek, de a SZIE csak most kürtölte világgá a szenzációs hírt. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót