Orbán: Készüljünk föl rá, hogy nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából!

POLITIKA
2020 szeptember 21., 15:27

Már az őszi ülésszak hétfői nyitónapján egymásnak feszült Jobbik pártelnöke a kormányfővel, de az élcelődő kérdésre Orbán meglepő válasszal reagált. Jakab Péter arról beszélt, hogy Orbán mesevilágban él, és évek óta nyugatról érkező menekülteket vizionál, miközben a magyar életszínvonal nagyon messze van attól, hogy a nyugatiak számára vonzó legyen:

„Ön szerint egy holland tényleg végiggondolja, hogy hogyan lehet beosztani a havi 170 ezer forintot? (..) Miniszterelnök úr, kabaré, amit ezzel az országgal művel, és csak azért nem tudunk rajta nevetni, mert mi nem Nyugat-Európából jöttünk ide, hanem mi itt születtünk!”

Orbán Viktor felállt, és kijelentette:

„Valóban azt gondolom, hogy folytatódni fog a már megkezdett tendencia. Ha ön elmegy jó néhány helyre Magyarországon, látni fogja, hogy már megérkeztek. Sokan jönnek Nyugat-Európából.”

A miniszterelnök szerint már több kistelepülésen is probléma, hogy kompletten felvásárolják nyugatiak:

„Tehát javaslom, hogy készüljünk föl gondolatban arra a helyzetre, hogy nem az életszínvonal miatt, ön ezt félreérti, hanem az életminőség miatt, ami több a jövedelemnél, beleértendő a migráció, a kereszténykultúra esélye, közbiztonság, a terrormentes élet és így tovább. Készüljünk föl rá! Sőt, gondoljuk meg, hogy nem érdemes-e erről bátrabban gondolkodnunk: hogy igen, Magyarországra, még a mi életünkben, nagy számban fognak érkezni keresztények Nyugat-Európából.”