Az UEFA tényleg emberkísérletként tekint a budapesti Szuperkupa-döntőre

Egészségügy
2020 szeptember 22., 12:54

A csütörtöki Puskás Arénában rendezendő Európai Szuperkupa-meccs tapasztalatai alapján dönt az UEFA arról, hogy az idei válogatott mérkőzésekre beengedjenek-e nézőket, írja az MTI. Az európai szövetség kedden megerősítette, hogy a budapesti mérkőzésre "próbaeseményként" tekint, és annak tapasztalatai alapján döntenek a járványügyi intézkedésekről.

A hatvanezres Puskás Aréna harmadában lehetnek nézők, a Sevilla és a Bayern München is három-háromezer jegyet kapott, de a spanyolok végül 2500-at visszamondtak és csak 500 szurkolót hoznak. A németeket 2100 drukker kísérheti. A külföldi nézőknek a határon negatív, 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell bemutatniuk. A Nemzeti Sportnak Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője arról beszélt, hogy

„a jelenlegi helyzetben a résztvevők egészségének a védelme a legfontosabb, ezért a szervezők nagyon ügyelnek az ezzel kapcsolatos előírások betartására .”

Tájékoztatása szerint stadion teljes területén kötelező lesz a maszkviselés, ha pedig a szurkolók elfoglalták a helyüket, akkor erősen ajánlott.