Elítélték a lovasíjászt, aki hasba lőtt egy nézőt egy nyári lovasbemutatón

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt jogerősen két év próbára bocsátotta az Esztergomi Járásbíróság azt a lovas íjászt, aki véletlenül hasba lőtt egy nézőt az Esztergomi Történelmi Napok lovasbemutatóján - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden.

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint a férfi 2019 augusztusában a bazilika előtti rendezvényen a lövést az indokoltnál távolabbról indította el, a kilőtt nyílvessző pedig a megcélzott szalmabála szélén megpattant, a földön újra irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott.

A megsérült nézőt megműtötték, négy hét alatt gyógyult fel. A gondatlan férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével 2 évre próbára bocsátotta. Az ítélet jogerőre emelkedett. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó