Kásler múlt héten teljes táppénzt ígért a tanároknak, nem lett belőle semmi

oktatás
2020 szeptember 22., 17:22

Múlt héten ígérte meg az emberi erőforrások minisztere, hogy száz százalékos táppénzt kapnak a koronavírus miatt kieső tanárok, az erről szóló jogszabály viszont azóta sem jelent meg, számolt be az ATV Híradója. Kásler Miklós a tárca Facebook-oldalán közzétett videóban kijelentette:

„Azok a pedagógusok, akik a munkahelyükön kapták meg a fertőzést, tehát Covid-pozitívak, ők teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak ők, hanem a szoros kontaktjaik is, tehát mindazok a pedagógusok, akik a munkájukat az iskolában nem végezhetik, mert karanténban töltik az idejüket.”

link Forrás

A miniszter szavaival szemben a valóság az, hogy csak abban az esetben kapják meg a tanárok a teljes összeget, ha a tankerület vagy intézményvezető is úgy akarja. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ezért nyílt levélben kéri Káslertől és Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy minél előbb a jogszabályi háttér rendezését, illetve, hogy tömegesen teszteljék a tanárokat. Jelenleg ugyanis egy pedagógusnak nehéz bizonyítania, hogy az iskolában fertőződött meg. A rendszeres szűrés ezen segíthetne.