Semjén: Nemzeti identitásunk szimbolikus helye a Kis-Balaton

Nemzeti identitásunk szimbolikus helye a Kis-Balaton, természeti örökségünk egyik ikonikus helyszíne, mondta Semjén Zsolt az MTI beszámolója szerint a Keszthely melletti Fenékpusztán. A miniszterelnök-helyettes az 1,2 milliárd forintból épített Kis-Balaton Látogatóközpont átadásán mondott igen ünnepi beszédet. Kijelentette például: "a hazaszeretet két dologból táplálkozik, a kulturális és a természeti örökségünkből, s van, amikor ez a kettő egybeesik." Sőt, Semjén megválaszolta a kérdést, ami "egy ilyen látogatóközpont támogatása esetében is felmerül, hogy vajon minek van elsőbbsége, a gazdasági vagy a természetvédelmi szempontoknak?"

"Ösztönös válasz az, hogy a természetvédelemnek, de ez egy hamis szembeállítás", mert a nemzeti parkok és a természeti örökségünk gazdaságilag is értékesebb, mint bármilyen ipari beruházás az adott területen, a rekreációnak, a kipihent embernek pedig szintén gazdasági haszna van,

mondta. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.