Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

60 ezer emberen kezdi tesztelni a koronavírus elleni oltószerét a Johnson & Johnson

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Harmadik, utolsó szakaszába lépett a Covid-19 elleni oltószerének tesztelésével a Johnson & Johnson - írja a New York Times. A kísérletekbe a gyógyszergyártó cég 60 ezer főt tervez bevonni, és ha minden a terv szerint halad, akkor  

az év végéig pedig kiderülhet, hogy hatékony és biztonságos-e az oltóanyag. A Johnson & Johnson valamelyest le van maradva az oltóanyag kifejlesztéséért folyó versenyben, más cégek már megkezdték a kísérletek utolsó fázisát. A cég vakcinájának viszont több előnye is lehet más oltószerekkel szemben. Egyrészt nem kell fagypont alatti hőmérsékleten tárolni, másrészt a tervek szerint már egy oltás is hatékony védelmet adna. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.