Járványügyi intézkedések miatt nem szolgálták ki a dohányboltban, erre fojtogatni kezdte és fejbe rúgta az eladónőt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Börtönt kér a Somogy megyei ügyészség a férfira, aki durván bántalmazta egy dohánybolt eladóját. 

A férfi idén áprilisban bement egy Kaposvári környéki falu dohányboltjába, ahol alkoholt és kávét kért, a bolt eladónője viszont az érvényben lévő járványügyi előírások miatt nem szolgálta ki őt.

Ezután távozott, de megvárta amíg a többi vevő elhagyja a boltot, majd visszament és egyenesen a pult mögé ment, ahol megragadta az eladónő nyakában lévő sálat, és azt szorítani kezdte. Az áldozat megpróbálta kimenekülni az üzletből, de a férfi olyan erősen tartotta a sálját, hogy rövid időre elveszítette az eszméletét, írja a Somogy megyei ügyészség.

A sál, amivel a férfi fojtogatott. Kép: Somogy megyei ügyészség.

A férfi ezután kivett 14 ezer forintot a kasszából, majd távozni akart, de észrevette, hogy az eladó kezd magához térni, ezért kifelé menet fejbe rúgta. Megpróbált elmenekülni, de a nő az utcára sietve segítségért kiabált, amire felfigyeltek a járókelők. A támadót elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.  Az eladónak egyéb sérülések mellett az egyik foga kitörött.

Az ügyészség a korábban már többször bűntett férfival szemben börtönbüntetést kezdeményezett azzal, hogy ha a bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri, hat évet kap. (Somogy megyei Főügyészség)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót