Járványügyi intézkedések miatt nem szolgálták ki a dohányboltban, erre fojtogatni kezdte és fejbe rúgta az eladónőt

bűnügy
2020 szeptember 23., 03:40

Börtönt kér a Somogy megyei ügyészség a férfira, aki durván bántalmazta egy dohánybolt eladóját.

A férfi idén áprilisban bement egy Kaposvári környéki falu dohányboltjába, ahol alkoholt és kávét kért, a bolt eladónője viszont az érvényben lévő járványügyi előírások miatt nem szolgálta ki őt.

Ezután távozott, de megvárta amíg a többi vevő elhagyja a boltot, majd visszament és egyenesen a pult mögé ment, ahol megragadta az eladónő nyakában lévő sálat, és azt szorítani kezdte. Az áldozat megpróbálta kimenekülni az üzletből, de a férfi olyan erősen tartotta a sálját, hogy rövid időre elveszítette az eszméletét, írja a Somogy megyei ügyészség.

photo_camera A sál, amivel a férfi fojtogatott. Kép: Somogy megyei ügyészség.

A férfi ezután kivett 14 ezer forintot a kasszából, majd távozni akart, de észrevette, hogy az eladó kezd magához térni, ezért kifelé menet fejbe rúgta. Megpróbált elmenekülni, de a nő az utcára sietve segítségért kiabált, amire felfigyeltek a járókelők. A támadót elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Az eladónak egyéb sérülések mellett az egyik foga kitörött.

Az ügyészség a korábban már többször bűntett férfival szemben börtönbüntetést kezdeményezett azzal, hogy ha a bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri, hat évet kap. (Somogy megyei Főügyészség)