Önkormányzati helyiségeket adna ki esküvőkre Márki-Zay Péter, hogy a násznép kicselezhesse a 11 órás nyitvatartási korlátot

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Értelmetlen rendelkezésnek” tartja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere a járványügyi intézkedést, miszerint este 11 óra után a vendéglátóhelyeknek tilos nyitva tartani. Ezért azoknak a házasodni készülő fiatal pároknak, akiknek a lakodalma lehetetlenül el a kormány intézkedése miatt,

felajánlja, hogy a lagzira használhatják az önkormányzat helyiségeit: sportcsarnokokat, az uszoda átriumát, olvasókörök helyszíneit, amik nem minősülnek vendéglátóhelynek, így a 11 órás rendelkezés sem vonatkozik rájuk.

„Remélem az értelmetlen rendelkezést hamarosan módosítják, a vírus 11 óra előtt is pont olyan veszélyes, mint utána, az esküvőket pedig sokan éppen a tavaszi első hullám miatt halasztották el őszre” - zárja Facebook-posztját, amiben azt is elárulja, melyik városházi ügyintézőnél érdeklődhetnek a terembérlés ügyében a fiatal párok.

Hódmezővásárhely polgármesterének lépése annak ismeretében pláne különös, hogy Csongrád-Csanád megyében erősen terjed a vírus. Ha a német számítást vesszük alapul (elmúlt hét napban az új fertőzöttek száma összesen százezer főre számítva), akkor Budapest után (109), Csongrád a második 94-gyel.