Tenerifére menekült a költségvetési csalás miatt elítélt magyar férfi, ott fogták el a rendőrök

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Kanári-szigeteken bujkált a többszázmilliós költségvetési csalás miatt elítélt magyar férfi, akit európai együttműködéssel, a helyi rendőrök segítségével fogtak el, írja a police.hu.

Márciusban ítélte letöltendő börtönbüntetésre egy szegedi bűnszervezet tagjait a város bírósága költségvetési csalás miatt. A szervezet tagjai összesen 892 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az ítélet szerint. Egyikük, J. Zoltán, akit 8 év 6 hónapra ítéltek, a börtön elől külföldre menekült, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A nyomok a Kanári-szigetekre vezettek, így a magyar rendőrök a spanyol hatósággal együttműködve szeptember 18-án Tenerifén elfogták J. Zoltánt, aki kiadatási őrizetben várja, hogy Magyarországra szállítsák. (Police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót