750 újonnan azonosított fertőzött, hét halott az elmúlt 24 órában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újabb 750 koronavírusos fertőzöttet igazoltak hivatalos tesztekkel, jelentette csütörtök reggel az Operatív Törzs. Tájékoztatásuk szerint ezzel Magyarországon 21200-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában 7-en vesztették életüket, a legidősebb egy 81 éves férfi, a legfiatalabb egy 40 éves férfi, akinél alapbetegségként trombózist és vérmérgezést tüntettek fel.

A hivatalos tájékoztatás szerint jelenleg 549 embert ápolnak kórházban, közülük 32-en szorulnak lélegeztetésre.

A 750 új esetet 11945 elvégzett teszttel azonosították, vagyis a pozitív tesztek aránya 6,3 százalék, bőven felette a WHO ajánlásában szereplő 5 százalékos pozitív tesztaránynak. Magyarán, a számok alapján még bővíteni kéne a tesztelési kapacitásokat.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót