88-at sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinekből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csütörtök délutánig 88-at sikerült megmenteni Tasmánia partjainál abból a több száz hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfinből, amelyek kedden vetődtek partra. A mentésen dolgozók remélik, hogy estig még további egyedeket sikerül kiszabadítani.

Egy sikerrel megmentett delfin a Strahanhoz közeli homokpadon. Kedd óta dolgoznak több mint 470, a sekély vízben rekedt gömbölyűfejű delfin kiszabadításán, eddig 88 életét tudták megmenteni.Fotó: MELL CHUN/AFP

Kedden Strahan közelében csaknem ötszáz delfin rekedt a tenger sekély vizében, közülük 380 már bizonyosan elpusztult. A mentőakció vezetői szerint még van néhány menthető példány, de már azzal is foglalkoznak, hogy mi legyen a tetemekkel. A legvalószínűbb, hogy a bomló tetemeket a tengerbe juttatják.

Azt még nem tudják, hogy mi vonzotta a delfineket a sekély öbölbe. Ausztrália modern kori történetében még soha nem sodródott partra és pusztult el ilyen sok delfin.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót