Csatornás csalók járják Budapestet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több telefonos bejelentés érkezett az elmúlt napokban a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) központi ügyeletére arról, hogy ismeretlenek az FCSM munkatársainak kiadva magukat váratlanul betoppanva pénzért akarják kitisztítani a csatornát, vagy nemlétező dugulást elhárítani.

Az FCSM tájékoztatása szerint valójában csalók próbálják ezzel a trükkel átverni ügyfeleiket. "Ha nem hívtak otthonukna, vagy munkahelyükre csatornatisztítás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, az FCSM-re hivatkozó, és azonnal intézkedni akaró csalók" - írják. Arra is figyelmeztetnek, hogy senki se dőljön be álcájuknak, a munkaruhának és a láthatósági mellénynek. "Ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatvány, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez" - írják közleményükben.

Ezután arról is tájékoztatnak, hogy szakembereik amúgy kizárólag a közcsatornarendszert üzemeltetik, "nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt".

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót