Joachim Löw: Nem jó üzenet nézőket engedni a Szuperkupa-meccsre

Budapest
2020 szeptember 24., 13:59
comments 4

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw – utalva arra, hogy Németország a múlt héten kockázatos kategóriába helyezte Budapestet – azt mondta a német RTL-nek, hogy:

„Nincs jó üzenete annak, hogy ennyi nézőt engednek be meccsre egy kiemelten kockázatos területen.”

Löw szerint már az is furcsa lesz, hogy október 10-én a szintén kiemelt kockázatúnak minősített Ukrajnában játszik a német válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzést, pedig ott nézők sem lesznek.

Joachim Löw a vébétrófeával 2014-ben Rio de Janeiróban.
photo_camera Joachim Löw a vébétrófeával 2014-ben Rio de Janeiróban. Fotó: Ben Queenborough/BPI/DPPI

A budapesti meccsel a rendező UEFA azt is teszteli, hogy limitált számú néző előtt, a járványügyi előírások betartásával lehet-e majd nemzetközi meccseket rendezni nézők előtt. A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München az Európa-ligát megnyert Sevilla FC-vel játszik, a jegyek nem keltek el mind.

Egyébként a Szuperkupánál sokkal nagyobb veszélyt jelent minden egyes NB I-es meccs, mert már nem attól kell félni, hogy a szurkolók behurcolják a vírust, hanem attól, hogy kiviszik azt. A nemzetközi szövetség szigorú biztonsági intézkedéseket ír elő, a magyar szövetség semmivel sem védi a szurkolókat. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.