Azért verhettek meg egy 22 éves francia nőt, mert szoknyát viselt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nyomoz a rendőrség annak a francia 22 éves nőnek az ügyében, aki azt állítja, hogy három férfi megverte az utcán, amiért szoknyát viselt. Franciaországban ez nem az első ilyen támadás, egyre több nőt bántalmaznak fizikailag azért, ahogy fel vannak öltözve.

A 22 éves egyetemi hallgató, Elisabeth azt állítja, hogy péntek délután sétált  Strasbourg keleti részén, amikor három férfi megállította és kötekedni kezdtek azzal, hogy szoknyát visel.

„Nézd azt a kurvát ott szoknyában!” - idézte Elisabeth a támadói szavait a France Bleu Elsace rádióban.  

Elisabeth szerint ezután a két férfi lefogta, a harmadik pedig beleütött az arcába. A támadók elmenekültek, pedig az esetnek legalább 12 szemtanúja volt, de senki nem tett semmit.

A rádió a Twitteren tett közzé egy képet a nő sérült arcáról:

Gabriel Attal, a francia kormány szóvivője szerint ez egy nagyon súlyos eset.

„Franciaországban olyan öltözékben kellene kilépnünk az utcára, amilyenben mi szeretnénk. Elfogadhatatlan, hogy ma Franciaországban egy nő veszélyben érzi magát, zaklatják, fenyegetik vagy megverik azért, ahogyan fel van öltözve ” - mondta.

Csütörtökön egy másik hasonló ügyben született ítélet Franciaországban, ahol egy férfi kapott két hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetést, amiért két nőt inzultált a túl rövid ruhájuk miatt. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót