Késes támadás történt Párizsban, egy gyanúsítottat elfogtak

Négy ember megsérült Párizsban egy pénteki késes támadásban, kettejük állapota súlyos. A rendőrség közlése szerint egy gyanúsítottat elfogtak, a hírek szerint véres volt a ruhája. Legalább egy tettes azonban elmenekült a támadás helyszínéről, ahol a beszámolók szerint machetét vagy húsvágó kést találtak.

Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

Az eset a Charlie Hebdo egykori szerkesztőségének közelében történt. Nem tudni, van-e összefüggés, de szeptemberben kezdődött a bírósági eljárás 14 ember ügyében, akik a vád szerint közreműködtek a szatirikus lap 12 munkatársának halálával végződő, 2015-ös dzsihádista terrortámadásban. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.