Kiderült, ki fekvőtámaszozott Ruth Bader Ginsburg koporsója előtt: a személyi edzője

Teljes véletlenségből éppen abban a pillanatban kapcsolódtam be a New York Times élő videóözvetitésébe a washingtoni Capitoliumon első nőként teljes állami pompával felravatalozott Ruth Bader Ginsburg legfelsőbb bírósági bíró gyászszertartásáról, amikor egy fess, magas, fekete férfi lépett oda a koporsóhoz. Hogy a következő pillanatban sötét öltönyében lenyomjon három szabályos fekvőtámaszt, majd távozzon. Az világos volt, hogy ez nem valami morbid vicc, hanem komoly tiszteletadás, a jelenet annál furcsább volt.

Mint kiderült, a fekvőtámaszozó nem más volt, mint Ginsburg személyi edzője, Bryant Johnson.

De ki is ő? 

Egykori katona, aki a légierők különleges alakulatánál szolgált, majd a washingtoni politikai-igazságszogáltatási elit személyi edzője ett, aki húsz éven át heti kétszer edzett Ginsburggal. A közös élményeiről könyvet is írt "The RGB workout" címmel. 

A bírák popsztárszerű kultusza Európában és a világ Amerikán kívüli részein teljesen ismeretlen jelenség. Bader Ginsburg 86 születésnapját bezzeg úgy ünnepelték a rajongói, hogy a bíró edzésmódszereit utánozva tömegesen plankoltak egyet a Legfesőbb bíróság lépcsőin.

Stephen Colbert talkshow-műsorvezető két éve pedig együtt gyúrt RBG-vel, az erről készült műsorban pedig Jonhson edző is feltűnt:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó