Szavazategyenlőség miatt kell megismételni az időközit Kemeneskápolnán

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - közölte a település jegyzője az MTI-vel.

A 107 választásra jogosult közül 96-an szavaztak, és valamennyi leadott szavazat érvényes volt. A polgármesteri székért a települést eddig vezető, Csekéné Hóbor Kornélia Ilona, valamint Marton Anna Janka indult, és egyenlő számú (48-48) szavazatot kaptak.

A két képviselői helyre négyen jelöltették magukat, a négy jelölt közül hárman szintén 48 szavazatot kaptak, ezért az azonos szavazatot kapott jelöltek közül sorsolással döntöttek. Ennek eredményeként Rosta Sándor és Antók Zoltán lett a - majdani polgármesterrel együtt - három tagú képviselő-testület tagja.

Kemeneskápolnán azért kellett időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartani, mert a korábbi testület tagjai nem tudtak együtt dolgozni és a feloszlás mellett döntöttek. 120 napon belül kell a polgármester-választást megismételni. (MTI)