41 millióért jutott 126 négyzetméteres belvárosi üzlethelyiséghez a fideszes önkormányzati képviselő lánya

POLITIKA
2020 szeptember 28., 05:09

Igazán jutányos áron, mindüssze 41,4 millió forintért, vagyis 383 ezer forintos négyzetméteráron vehetett meg bérlőként egy 108, galériával együtt összesen 126 négyzetméteres, Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiséget a belvárosi önkormányzattól a kerület egyik kormánypárti önkormányzati képviselőjének lánya tulajdonában levő cég, írja a 24.hu.

Az Anemone Fleur virágbolt a Bajcsy-Zsilinszky úton.
photo_camera Az Anemone Fleur virágbolt a Bajcsy-Zsilinszky úton. Fotó: Google Street View

A lap beszámolója szerint az üzlet értékesítéséről a belvárosi önkormányzat június 25-i ülésén döntöttek a Fidesz-frakció támogatásával. Ennek a frakciónak a tagja Szágerné Fazekas Éva, akinek a lánya az üzlethelyiséget megszerző cég tulajdonosa. Szágerné érintettsége okán nem szavazott az ingatlan eladásáról, de szavazatára nem is volt szükség, a 15 tagú testületben a tízfős frakciónak nélküle is kényelmes többsége van.

Az ingatlanügylet a 24.hu leírása szerint az V. kerületben bevált recept szerint történt. Az ingatlant az önkormányzat értékbecslője árazta be, igen kedvezményesen, mivel már ő is mindössze 59,15 millióra becsülte a turisták által frekventált környéken, a Nyugati tér közvetlen szomszédjában fekvő, a belváros egyik forgalmas sugárútjára nyíló üzlethelyiséget. Erre jött még a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezmény, amivel máris kijött a nemhogy Budapest belvárosában, de egész Budapesten példátlanul kedvező, négyszázezer forint alatti négyzetméterár.

A 24.hu cikkében gyűjtött pár példát a környék piaci áraira. Még a legolcsóbb közeli üzlethelyiség négyzetméterára is egymillió forint felett volt, de inkább másfél millió forint körül értékesítik a környéken az üzlethelyiségek négyzetméterét.