Madárcsicsergéssel szórakoztatta magát Sir David Attenborough a karantén idején

külföld
2020 szeptember 28., 08:16

Sir David Attenborough a BBC-nek elárulta, hogy mivel töltötte az idejét a kijárási korlátozások hetei, hónapjai alatt: henyéléssel. Mint mondta, javarészt a kertjében ücsörgött, és hallgatta a madárcsicsergést. A kijárási korlátozás "felelevenítette, hogy milyen lehetne az élet, ha több időnk volna csak ülni és bámészkodni", mondta.

A nagy ücsörgésben jutott arra is, hogy kissé megkésve csatlakozzon az Instagramhoz, ahol viszont cserébe rekord idő alatt gyűjtött be egymillió követőt. "Az engem leginkább aggasztó üzenet van annyira fontos, hogy bármilyen médiumot felhasználjak a célba juttatására" - mondta erről. Azt, hogy ilyen sok követője lett, úgy értékelte, hogy a jelek szerint a fiatal generációt komolyan foglalkoztatja a klímaváltozás. "Ez az ő világuk és az ő holnapjuk. Én már nem leszek itt, ők igen. Ez az ő világuk, és ha nem győzzük meg őket arról, hogy milyen fontos ez, csak az időnket pazaroljuk" - mondta.

Az immár 94 éves természetvédő azt is elismerte, hogy azért neki sokaknál könnyebb. "Szerencsés vagyok. Van egy kertem, van egy házam... a lányom és én elég jól túléljük" - mondta.