Vasvillával kergetett, majd vállon szúrt egy kormánytisztviselőt egy Csongrád megyei férfi

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tarantinói vége lett egy unalmasnak induló hivatalos aktusnak egy Csongrád-Csanád megyei kistelepülésen, ahol három kormánytisztviselő - a járási hivatal munkatársai - azért látogattak meg egy férfit, hogy környezettanulmányt készítsenek róla. 

A férfi ismerte a vendégeit, akiket a kapuban fogadott, ott válaszolgatott a kérdéseikre. Az egyik nem tetszhetett neki, mert elment a ház mögé, ahonnan egy vasvillát lengetve tért vissza, majd szidalmazni kezdte a későbbi áldozatait. Ők tudhatták, kivel állnak szemben, mert ezen a ponton menekülőre fogták. A férfi és a két nő az autójukhoz szaladtak és beszálltak, de elindulni már nem tudtak, mert a dühöngő gyorsan ott termett, a szerszámmal először a kocsi tetejére csapott, majd bezúzta az anyósülés melletti ablakot és a vasvillával vállon szúrta a jobb első ülésen ülő férfit. Az aldozatnak a döféstől és az üvegszilánkoktól nyolc napon belül gyógyulő sérülései keletkeztek. A helyzet csak azért nem eszkalálódott tovább, mert a sorfőrülésben ülő nőnek sikerüt beindítania a kocsit és elmenekülnie. 

A vasvillás embert letartóztatták, mivel egyrészt a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, másrészt egy másik ügyben is nyomoztak ellene.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

(via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót