Koronavírus: Nyolc újabb áldozat, rekordot döntött a pozitív tesztek aránya

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A kedd reggeli adatok szerint nyolc ember halt meg Magyarországon az elmúlt 24 órában koronavírus-fertőzés miatt, így összesen 757 elhunytnál tartunk. A 8 új áldozatok közül egy budapesti. A legfiatalabb egy 60 éves férfi, nála alapbetegségként magasvérnyomás-betegséget, cukorbetegséget és pitvarfibrillációt tüntettek fel. 

Egyre többen vannak kórházban (755) és lélegeztetőgépen (51) is.

A hétfői adatokhoz hasonlóan ismét a szokásosnál alacsonyabb volt a mintavételek száma (7037), ezek több mint 12 százaléka bizonyult pozitívnak, ami rekordnak számít a járvány márciusi kirobbanása óta, és jelentősen meghaladja az Egészségügyi Világszervezet öt százalékos iránymutatását. A magas pozitív arány annak a jele, hogy túlságosan kevés tesztet végeznek. 

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma 851, az aktív esetek száma pedig már 18 ezer felett van. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót