Nem engedték be az SZFE-re az új kancellárt

oktatás
2020 szeptember 29., 20:38

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány 2020. október 1-től dr. Szarka Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatóját nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjává - olvasható a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium közleményében, amely így megerősíti, amit délután megírtunk.

Közlik az új kancellár életrajzát is, amelyből viszont kihagyják, hogy katonatisztről van szó, aki a második Orbán-kormányban kabinetfőnökként és miniszteri biztosként szolgált: „Szarka Gábor 48 éves, jogász, biztonság- és védelempolitikai-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense és díszpolgára. Diplomataként Párizsban szolgált katonai attaséként, később a Nemzeti Ipari Park Üzemetető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese volt, franciául és angolul beszél felsőfokon.”

Az eddigi kancellár, dr. Vonderviszt Lajos aktívan részt vesz az átadás-átvétel lebonyolításában - írja az alapítvány, amely a kormány döntése értelmében az egyetem oktatóinak és hallgatóinak ellenkezése ellenére átvette az irányítást az intézményben, és amely ellen a hallgatók egyetemfoglalással tiltakoznak szeptember 1. óta. A közlemény szerint kedden

„az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában.”

Az új kancellár ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa - írja a kuratórium.