A CÖF arra buzdíjta az embereket, hogy menjenek el a fővárosi közgyűlésre a Liget-projekt mellett kardoskodni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) egy köremailben mozgósítja híveit, hogy menjenek el a szerdai fővárosi közgyűlésre és kardoskodjanak a Liget-projekt mellett, amit szerintük Karácsony Gergely főpolgármester elkaszálni készül.

A CÖF szerint Karácsony Gergely el akarja lehetetleníteni a Városliget történelmi megújítását.

Valójában a szerdai ülésen a Városligeti Építési Szabályzatot tervezik módosítani, hogy jogi hátteret adhassanak az eddig el nem indított építkezések megkezdéséhez, ugyanakkor a szabályzat meggátolná az Új Nemzeti Galéria, a Városligeti Színház, Magyar Innováció Háza megépítését. A CÖF szerint viszont emiatt veszélyben forog a Liget-projekt.

A CÖF korábban békemenetet is tartott annak érdekében, hogy a teljes beruházási terv megvalósulhasson. (via 24.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót