Három embert letartóztattak a határzárnál, miután egy csoport kövekkel dobálta meg a rendőröket

bűnügy
2020 szeptember 30., 05:48

A rendőrség beszámolója szerint mintegy negyvenen gyűltek össze szerda hajnalban a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél.

A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot, amelynek tagjai a határ több egymáshoz közeli szakaszán létrák segítségével próbáltak meg a határkerítésre felmászni, és illegálisan MAgyarország területére jutni.

photo_camera Fotó: police.hu

Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök három külföldit feltartóztattak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a mintegy negyvenfős csoport határátlépési kísérleteit pedig többször is megakadályozták.

A történtek miatt hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállítják. (police.hu)