Hozzávágtak egy több mint ötmilliárdos állami támogatást a Külügyminisztérium egyik cégéhez és alapítványához

Egy kedd éjszakai kormányhatározat szerint 5 milliárd forintos tőkeemelést kap egy a Külügyminisztérium alá tartozó cég, és további 600 millió forintos támogatást zsebel be a külügy egyik alapítványa is. 

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium tulajdonosi joggyakorlása alatt álló MANEVI Zrt.-t azért kap ötmilliárdot, hogy a Határon túli gazdaságfejlesztő programot támogassa. Nem mintha a MANEVI erre rászorulna, ugyanis szintén az államnak köszönhetően már eddig is 10,5 milliárdos saját tőkével bírt. A cég fő profilja, hogy a külügy különféle projektjeit előkészítse és végrehajtsa, amelynek keretében tranzakciós és vagyonhasznosítási feladatokat lát el. Korábban viszont nemesfém tárgyak, termékek hitelesítésével és nemesfémtartalmuk tanúsításával foglalkoztak.

A Közlöny szerint 600 millió forintos támogatás jár a Külügyminisztérium Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványának beinidításához is, ami idén nyáron már megkapta a MANEVI Zrt. és a Comitatus-Energia Zrt. részvényeit is.

A kormányhatározat szerint az említett szervezeteknek azért van szüksége a támogatásra, hogy a határon túli gazdaságfejlesztési és nemzetpolitikai célokat hatékonyan megvalósítsák. (mfor.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.