Kiszállt az autójából és megvert egy biciklist, mert az nem a kerékpárúton biciklizett

bűnügy
2020 szeptember 30., 05:40

Egy kaposvári férfi megvert egy biciklist, amiért az az úton biciklizett a kiépített kerékpárút helyett, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

2020 júniusában autózott Deseda felé a 40 éves férfi, amikor meglátta, hogy a kiépített bicikliút ellenére egy férfi előtte teker az úttesten. Ezen annyira felhúzta magát, hogy előbb megelőzte a biciklist, majd a kerékpáros épségét veszélyeztetve befékezett előtte. Ezt azonban nem érezte elég büntetésnek, ki is szállt az autóból és indulatosan veszekedni kezdett a biciklissel, aki maga elé tolta a kerékpárját, hogy ezzel védje magát. Egy ponton azonban az autós megragadta a biciklit, behajította az út melletti árokba, majd a férfira támadt. Az autós többször megpróbálta megütni a biciklist, aki egy darabig ki tudott térni a támadás elől, de végül a földre került, így a férfi kétszer is az arcába tudott ütni.

A verekedést az arra járó autósok is látták, ők igyekeztek a biciklis segítségére sietni, a rendőröket is ők értesítették.

A biciklisnek 8 napon túl gyógyuló súlyos, többek között az arccsont törésével járó sérülése lett.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az autós ellen, és próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.