Meghalt Helen Reddy, az I am a Woman szerzője

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

78 éves korában meghalt Helen Reddy, akinek az I am a Woman című feminista himnuszt köszönhetjük.

Az énekesnő kedden vesztette életét Los Angelesben, ezt a családja adta hírül Facebookon. Reddyt 2015-ben diagnosztizálták demenciával, és az utolsó éveit a hírességek Los Angeles-i idősotthonában töltötte.

A Facebook-bejegyzésben gyerekei azt írták: „Megszakadt a szívünk. De megnyugszunk abban a tudatban, hogy a hangja örökké élni fog.”

Helen Reddy a '70-es évek nagy énekese volt, sorra írta a pop és rock számokat, de a leghíresebb mindközül az I am a Woman volt, ami a feminista mozgalmak himnuszává vált. Az énekesnő 1973-ban Grammy díjat is kapott.

(BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót